“Ik heb altijd kunnen doen wat ik graag doe”

Danny, chauffeur bij Haex

Danny is een Haex ‘Hero’. Hij werkt er nu onafgebroken 25 jaar en kwam destijds rechtstreeks van de schoolbanken. Toen hij begon waren ze met 18 mensen, nu moet je die getallen omdraaien. Reden genoeg om hem op zijn 43ste eens te polsen hoe hij het werk en de sfeer ervaart.

Danny Haex

Heb je er nooit aan gedacht om elders te gaan werken?
Danny (resoluut): “Nee, nooit. Ik ben wel links en rechts gevraagd geweest maar ben er niet op ingegaan. Ik heb bij Haex altijd de kans gekregen om te doen wat ik graag doe. Ik ben begonnen als metser-bekister, ben meewerkend chauffeur geweest, daarna kreeg ik de kans om een opleiding voor grondwerk te volgen en heb ik dat een tijd gedaan. Vandaag ben ik full time chauffeur. Ik zou geen ander traject gewild hebben.”


Wat bevalt je het meest aan je job(s) bij Haex?
Danny: “De afwisseling. Ook nu als chauffeur is het niet enkel leveren. Soms help ik bij de start van een werf, bij het plaatsen of opruimen van hekken, bij de voorbereiding van een werk… Maar ook in de omgang heb ik enorm veel afwisseling: als chauffeur ken ik zo goed als iedereen bij naam en kom ik overal. Ik word ook goed geholpen en bijgestaan waar ik kom met mijn vrachtwagen. Een teken dat ze mijn werk appreciëren, denk ik. Ik kan met iedereen overweg, en hoop dat dat omgekeerd ook zo is.”


Wat zijn voor jou de fijnste momenten op het werk?
Danny (lacht): “Gij stelt moeilijke vragen, hé. Het inzetten van het bouwverlof natuurlijk! Maar ook de familiedagen en de personeelsfeesten. Ik denk dat ik er niet veel gemist heb. Misschien een of twee in al die tijd. Voor het personeel is Haex heel goed, er wordt veel voor de medewerkers gedaan.”


Hoeveel collega’s heb je met meer Haex-jaren op de teller?
Danny: “Dat moeten er twee zijn, als je de Haex’en zelf (Michel, Mathieu en Guido) niet meetelt. Verloop heb je in de bouw altijd. Maar er zijn er heel wat die zoals ik binnen het bedrijf hun weg vinden en zich kunnen uitleven. Ik heb ook een paar vrienden onder de collega’s.”


Nooit moeilijke momenten beleefd, dat je voor je job vreesde?
Danny: “Nooit. Ook nooit moeten vragen achter mijn loon of moeten ‘bedelen’ voor opslag. Nu, we zitten met vaste barema’s, maar ik heb me echt nooit zorgen gemaakt.”


Dan is er zeker veel tijd voor hobby’s?
Danny: “Ik heb eigenlijk geen speciale hobby’s. De tijd die ik heb probeer ik zoveel mogelijk te besteden aan mijn gezin. Ik heb een zoon die in het eerste middelbaar zit en een dochtertje in het vijfde studiejaar. Daar gaat al mijn aandacht naartoe.”

Wil jij deel uitmaken van de Haex familie?

Ontdek onze openstaande vacatures

Solliciteer bij Haex en werk mee aan mooie projecten

AMBITIE OM DE TOP TE BEREIKEN?

Bij Haex zijn we steeds op zoek naar talent met een gerichte ambitie. Vind je niet meteen wat je zoekt in onze vacatures dan mag je ook spontaan soliciteren.

Soliciteer hier