“Elke dag opnieuw bijleren, maar verwachtingen zijn uitgekomen”

Ken jij Toon al?

Toon uit Opglabbeek is sinds maart 2021 junior projectleider bij Haex. Toon studeerde in februari van dat jaar af, liet er duidelijk weinig gras over groeien en koos al snel voor een uitdagende job met verantwoordelijkheden in de bouw. Tijd om na een ‘inloopjaar’ even de balans op te maken.

Toon werkt bij Haex

Kende je Haex al, Toon?
Toon: “Ik heb over Haex horen spreken door mensen die de onderneming kenden. Niet zozeer via de pers, hoewel ze die ook regelmatig halen. Verder was Haex aanwezig tijdens een jobbeurs op de unief. Daar hebben ze ook al enige indruk gemaakt.”


Maar je hebt ook elders gesolliciteerd, nemen we aan?
Toon: “Natuurlijk. Al was het maar om goed te leren solliciteren en om werkgevers te vergelijken. Je mag je keuze niet alleen baseren op wat je gehoord hebt of toevallig zelf kent.”


En waarom heb je dan uiteindelijk voor Haex gekozen?
Toon: “Haex sprong er – om zo te zeggen – uit. Er zijn meerdere elementen die me over de streep hebben getrokken: de werksfeer, het familiale karakter. Maar ook de werkmethode. Haex is een koploper in wat betreft moderne evoluties zoals BIM en Lean. Ook het magazijn en de aankoopdienst zijn op een vooruitstrevende manier geïntegreerd, maar dat zijn dingen die ik pas ontdekte toen ik er werkte. En natuurlijk de nabijheid. De werven liggen op doenbare afstand voor mij.”


Je kwam toen recht van de schoolbanken. Viel die overstap naar het echte werk in de bouw mee?
Toon: “Dat valt heel goed mee. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in de bouw. Precies daarom heb ik een master industrieel ingenieur behaald. De job is heel afwisselend, naar inhoud maar ook in intensiteit: soms is het echt enorm druk. Zo leer ik elke dag opnieuw dingen bij. Het is echt zoals ik verwacht had.”


Zijn er dingen die je toch verrast hebben?
Toon: “Ja zeker. Je denkt dat je klaar bent voor de job, want bouwtechnisch heb je één en ander wel geleerd.  Maar wat ze je op school niet leren, en wat super belangrijk is: communiceren, omgaan met mensen en aansturen van een team. Ook dat is een leerproces, dat onvermijdelijk met vallen en opstaan gaat.”


En hoe valt dat mee op 24-jarige leeftijd?
Toon: “Dat is het moeilijkste wat er is, denk ik, voor een jonge gast in een leidinggevende functie. Ik krijg gelukkig een uitstekende begeleiding van Vincent Van Den Bosch, senior projectleider. Zelf heb ik vanaf het begin geen moeite gehad met mijn jonge leeftijd. Ik stel me heel collegiaal op, maar als het moet sta ik op mijn strepen. Iedereen heeft hier veel respect voor elkaar, dat is heel aangenaam.”


Je bent dus niet meteen ‘voor de leeuwen geworpen’?
Toon: “Nee, integendeel. Op mijn eerste werf, Clarisse in Genk, stond Vincent bij manier van spreken naast me. Op de volgende werf, Berleau in Beringen, werd ik al vaker alleen gelaten maar goed bijgestaan door een ervaren werfleider, Joachim Wauters. En sinds begin dit jaar heb ik op de werf ‘Casa Sonuwe’ in Zonhoven wel regelmatig contact met Vincent maar werk ik in feite volledig zelfstandig.”


Dan is het als debutant toch fijn om in familiale bedrijfscultuur zoals bij Haex terecht te komen? Of zien we dat verkeerd.
Toon: “Inderdaad, die informele en familiale sfeer op de gepaste momenten vergemakkelijkt het werk. Ik heb heel fijne collega’s en op de werf is het fijn werken. Maar ook daarbuiten leer ik de mensen van op kantoor en van andere werven kennen dankzij de activiteiten die Haex organiseert.”

Succes nog Toon!

Wil jij deel uitmaken van de Haex familie?

Ontdek onze openstaande vacatures

Solliciteer bij Haex en werk mee aan mooie projecten

AMBITIE OM DE TOP TE BEREIKEN?

Bij Haex zijn we steeds op zoek naar talent met een gerichte ambitie. Vind je niet meteen wat je zoekt in onze vacatures dan mag je ook spontaan soliciteren.

Soliciteer hier