Een heel fijne manier van werken

Dirk en Joachim bij Haex

Familie die samen werkt in een familiebedrijf, dat is een speciale situatie. Zeker als je weet dat zoon Joachim een woordje heeft gedaan voor zijn vader Dirk toen die interesse had om naar Haex te komen. Maak kennis met vader Dirk en zoon Joachim en lees hoe zij als ‘nieuwelingen’ Haex ervaren.

Dirk en Joachim bij Haex

Vader Dirk, 54 jaar: “Ik heb er 36 jaar in de bouw opzitten. Momenteel werk ik bij Haex als ploegbaas op het project ‘Zicht op geluk’ in Laken, op 500 meter van waar onze koning woont. Geen gemakkelijke werf, we zijn bezig met de laatste fases D en E. Er zijn vertragingen geweest door betwistingen over een hoogspanningscabine. Maar we trekken onze plan en helpen elkaar.”

Zoon Joachim: “Ik ben nu ongeveer vier jaar bij Haex. Ik ben na mijn stage en studies als bachelor in de bouw aan de PXL onmiddellijk als werfleider begonnen. Op de werf van mijn stage bij Haex viel de werfleiding uit, en ik heb dat gaandeweg overgenomen. Leiding geven ligt me, dat heb ik wel in me. En ik heb als kind veel geleerd van mijn vader en nonkels, allemaal bezig in de bouw. Haex zag me bezig en heeft er vertrouwen in. Nu ben ik werfleider op ‘l’Entrée’ in Bilzen.”

 

Allebei de weg naar Haex gevonden

Joachim heeft eerst stage gedaan bij het concurrerend bouwbedrijf waar zijn vader destijds voor werkte. Maar omdat dat niet langer kon – een familielid als stagiair – is Joachim bij Haex aan een stage begonnen. Vader Dirk hoorde van zoon Joachim dat het bij Haex beter loopt en dus heeft hij Joachim gevraagd een woordje voor hem te doen toen hij voor een overstap solliciteerde.

Dirk: “Ik heb het bij Haex naar mijn zin. BIM is een heel positief gegeven, ik kan er mijn plan mee trekken en het gaat vooruit. Ik gebruik de 3D voorbereiding vooral om ramen, prefab muren en dergelijke te bestellen. Ik stuur in Laken vooral de onderaannemers aan. Die werf de heb ik in feite ‘over genomen’ van zoon Joachim. Hij woont in As, voor hem is dat een heel lange rit naar Laken. Ik woon in Herk-de-Stad. Zo winnen we allebei heel wat tijd.”


“Nog nooit een Sinterklaas gehad, nu wel”

Dat het bij Haex beter loopt heeft niet alleen met BIM te maken, ook de bedrijfscultuur speelt een belangrijke rol.

Dirk: “Het is anders dan ik gekend heb bij vorige werkgevers. Haex is relatief groot, maar de sfeer blijft familiaal. Ik heb in heel mijn carrière nooit eens een Sinterklaas gekregen, nu wel. Die kleine attenties motiveren. Als het binnenkort personeelsfeest is, zal ik erbij zijn.”

Joachim: “Ik kan ook vergelijken met de werkgevers die ik tijdens de opleiding meemaakte. Het gaat er heel informeel aan toe bij Haex. Iedereen is toegankelijk. Heb ik een probleem, dan kan ik bij manier van spreken Joeri of andere leidinggevenden daar zo over aanspreken. Dat is fijn werken. Of het geen probleem is om samen met mijn vader te werken? Daar zijn duidelijke afspraken over gemaakt. We blijven uit elkaars buurt, bovendien mogen twee leidinggevenden in vergelijkbare functies sowieso niet op één werf werken. Dat pakt niet.”

Wil jij deel uitmaken van de Haex familie?

Ontdek onze openstaande vacatures

Solliciteer bij Haex en werk mee aan mooie projecten

AMBITIE OM DE TOP TE BEREIKEN?

Bij Haex zijn we steeds op zoek naar talent met een gerichte ambitie. Vind je niet meteen wat je zoekt in onze vacatures dan mag je ook spontaan soliciteren.

Soliciteer hier