Heb jij het juiste profiel?

Haex is een stabiele werkgever met een uitstekende reputatie. In onze snel groeiende onderneming zijn er volop ontwikkelingskansen.

Geen geschikte vacature?

U kan hier ook spontaan solliciteren of een stageplaats aanvragen

Solliciteer nu spontaan  Peter

  Ik voel me hier gewoon thuis. Net zoals bij KRC Genk 😉

  Thomas

  Omdat ik hier kansen krijg recht evenredig met de groei van het bedrijf.

  Bas

  Ik werk al 12 jaar bij Haex als kraanmachinist. Werkzekerheid en vaste teams zijn een must voor mij.

  Ad

  De teamgeest maakt voor mij het verschil

  Blogging for generations

  Sprankelend Bilzen

  Dichtbij het stadscentrum van Bilzen is Haex, in opdracht van Vestio Vastgoed, gestart met het nieuwe woonproject Vonk. Dit wordt beslist een project met de juiste sprankel 😉 Aan de Tweevoetjesweg maken de huidige woningen plaats voor de appartementen die heel wat troeven hebben zoals ruime terrassen, een mooie architectuur, omgeven door groen, een vlotte toegankelijkheid via een ondergrondse parking en meer. En dat alles op maat afgewerkt naar wens. De Haex-heroes starten alvast deze uitdaging met de nodige vonk.

  Een bloem van een project!

  In opdracht van V2Construct start Haex nog voor de zomer met Fleur de Lys, gelegen op de hoek van de Westelsebaan en het Sint-Jansplein te Averbode. Een zeer praktische ligging nabij het handelscentrum met enkele gekende warenhuizen in de directe omgeving. Het betreft hier 30 appartementen. De uitstraling is luchtig, niet massief en kenmerkt zich door een strakke eigentijdse designlook met respect voor omgeving en natuur. De keuze van de appartementen is divers. Van compact en gezellig naar veel ruimte en licht. De gelijkvloerse appartementen zijn rolstoeltoegankelijk en kunnen indien gewenst nog verder uitgewerkt worden voor andersvaliden. Er wordt 1 appartement als demo afgewerkt volledig voor andersvaliden. De mooie binnentuin versterkt het gevoel van rust en geeft de nodige privacy.

  Op een boogscheut van Leuven

  Begin april ’22 gaat Haex van start met Residentie Ryne, een woonproject in opdracht van SOM Project, aan de Wijgmaalsesteenweg te Herent. Ideaal gelegen op een boogscheut van Leuven. Het gebouw telt 30 appartementen met alle mogelijke voorzieningen en heeft een BEN-norm van >30. En dat scheelt in tijden van alsmaar stijgende energieprijzen.

  Al mei op Ons Dak

  Pas in september ’21 gestart en nu… voor eind februari is het al mei in Gruitrode. In andere woorden: onze meiboom siert nu al de 21 appartementen bedoeld voor personen met een fysieke beperking die Haex bouwt in opdracht van ‘Ons Dak’. De woningen worden volledig toegankelijk gebouwd met bredere binnendeuren, aangepast sanitair, een open keuken en er is zelfs een oplaadpunt voor elektrische scooters voorzien. Volgens onze werfleider Domenico is de ruwbouw volledig volgens plan verlopen. De uitdaging was zoals vaak de bevoorrading. Maar met het nodige overleg met de buren in de Leemakkerstraat is alles vlot verlopen. Of we de geplande oplevering eind ’22 halen? Als er geen problemen opduiken met de levering van materialen zeker weten, aldus Domenico. Alvast bedankt aan al onze hands-on-heroes die we voor de gelegenheid van de meiboomplanting verrasten met frietjes op de werf.

  Een heus sterrenproject

  Haex startte onlangs met de bouw van de Sterea Parkresidenties. Dit project betreft 56 woningen. Bij deze woningen horen ook een superette en ruimtes voor vrije beroepen zoals een dokterspraktijk of apotheek. Het project vormt een mooie mix tussen wonen, werken en ontspannen en dat in een groen stukje Sterrebeek. Bij het concipiëren van Sterea liet architect Paul Lievevrouw zich inspireren door de beschermende en inclusieve structuren van Vlaamse begijnhoven en Italiaanse kasteeldorpen. Die inzichten vertaalde hij in een hedendaagse woon- en leefkwaliteit in een groene omgeving. Een heus sterrenproject.

  Geen slecht weer vandaag?

  Inderdaad. Het weer viel niet echt mee maar daar was hij dan toch. Zonder paard weliswaar maar met zijn handige heroes en vooral veel lekkers. Zoals gewoonte bezocht de Sint ook dit jaar alle werven om te besluiten dat er geen stoute hands-on-heroes waren. Snoepen dus.

  ‘Achter Grijpen’ staat nu van voor!

  Haex is net gestart met een project in Kumtich. ‘Achter Grijpen’ wordt verwezenlijkt met het oog op duurzaamheid en energiezuinigheid. Deze residentie beschikt over alle mogelijke comfort. Zo is er een ondergrondse garage, afgesloten met een sectionale poort, die maar liefst 12 autostaanplaatsen én een handige fietsenberging omvat. Daarnaast heeft iedere woonst een private buitenruimte in de vorm van een gezellig terras en 8 huizen beschikken tevens over een onderhoudsvriendelijke tuin. De praktische indeling en de aanwezigheid van maximale lichtinval in de nieuwbouwwoningen maken het grote verschil.

  Ons Dak van start

  Haex is net gestart met de bouw van 21 appartementen in opdracht van Ons Dak. Deze woningen zijn bedoeld voor oudere personen of personen met een fysieke beperking en dus volledig rolstoeltoegankelijk met bredere binnendeuren, aangepast sanitair met inloopdouche, een open keuken en een ruim terras en een oplaadpunt voor elektrische scooters. Voor elke bewoner is er een ondergrondse parkeerplaats en berging voorzien, beide vlot bereikbaar met lift. Eind 2022 is de oplevering voorzien.

  All in the family!

  De Haex familiedag was weer een groot succes en een stralende zon was van de partij. Het was enorm fijn om na de lock down iedereen terug te zien. De kids hebben zich ook ongelooflijk kunnen vermaken in het mooie Warredal. Ze konden er paardrijden, ziplinen hoog in de bomen, bubblebumpen en meer. En s’avonds was er nog een overheerlijke BBQ! We kijken al uit naar de volgende editie.

  Wonen in Becquevoort

  Mooi afgevinkt! En iedereen bedankt die heeft meegewerkt aan Residentie Becquevoort, 19 stijlvolle appartementen op een toplocatie. Alle eenheden telkens met een zeer ruim terras dat aansluit op een mooie gemeenschappelijke tuin of op een privé terras. Het gebouw is uitgerust met een lift tot in de kelderverdieping waar er ondergrondse parkeerplaatsen zijn voorzien, kelderbergingen en een gemeenschappelijke fietsenstalling. Een aanrader voor wie bijvoorbeeld pendelt naar het centrum want het ligt dichtbij de oprit van de E314. Klik hier voor meer foto’s. Voor verkoopsinformatie verwijzen we graag naar Vercammen Woonprojecten.

  Indrukwekkend op kamp!

  Haex is in opdracht van Chirojeugd vzw gestart met De Kalei in Dilsen-Stokkem. De eerste steen werd alvast met de nodige aandacht gelegd. De Kalei wordt een indrukwekkend bivakcentrum met een capaciteit van 76 bedden in vol pension vertelt directeur Erwin Cools van Chirojeugd vzw. Het project is gelegen aan de Lieve Moenssenslaan in Dilsen-Stokkem. De opening is gepland in september 2022. Dit jeugdverblijfcentrum is op zijn minst opvallend te noemen. Het nieuwe gebouw krijgt de vorm van een klavertje 3 en is gebudgeteerd op 2,3 miljoen euro. De drie ellipsvormige gebouwen vormen het Chiro-kamphuis en gaan mooi op in de bosrijke omgeving. Het verblijfcentrum wordt 1.324m2 groot, inclusief een overdekt binnenplein. Het slaapgedeelte is opgesplitst in twee afzonderlijke gangen met kamers voor 4, 6 en 8 personen. Daarnaast komen de daglokalen met polyvalente zaal en in de derde vleugel komt de keuken met eetzaal voor 100 personen”, aldus Marc Martens, huisverantwoordelijke van De Kalei.

   

  En hij zag dat het goed was!

  We zijn 58 jaar verder sinds pater familias Jozef met het bedrijf startte. Toen was het kantoor nog in de achterkeuken. Zoals gepland zijn we bij aanvang van het nieuwe jaar ingetrokken in ons nieuwe kantoor en dat mag gezien worden als een voorbeeld van duurzaamheid. Hiervoor werden tijdens de ontwerpfase een aantal speerpunten vooropgesteld: minder energieverbruik, hoge efficiëntie, comfort en optimale akoestiek. De verwarmingsinstallatie op gas werd vervangen door een lucht-lucht warmtepomp,  gecombineerd met klimaatplafonds en zonnepanelen. Inzake ruimte zitten we ook goed. Er zijn drie meeting rooms en een grote polyvalente ruimte voor werkvergaderingen en opleidingen. Alle drie ingericht in functie van het digitale werken met interactieve TV-schermen zodat er ook online kan worden vergaderd. We gaan ervan genieten. Bedankt Michel en Wouter en uiteraard iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen. En Jozef kijkt vanuit de ontvangstruimte… en ziet dat het goed is.

  Voor de foto’s >

  Casa Canis mét goddelijk zicht

  Casa Canis nadert zijn voltooing. Geen eenvoudige klus in hartje Tongeren maar onze ploeg heeft het geklaard. Wie er komt te wonen krijgt op zijn minst een goddelijk zicht op de eeuwenoude basiliek. Het project, dat 31 appartementen telt, is gelegen in de Hondsstraat, een zijstraat van de Grote Markt in het oude centrum van Tongeren. Elk appartement is voorzien van een ruim terras en een ondergrondse garage.

  together

  En toen kwam de Baashaas!

  Bij Haex houden we van een verrassing. Ditmaal was Joeri zelf de paashaas en verraste onze ‘heroes’ op de werven met een smakelijke attentie als voorbereiding op een weekje rust. Hét moment om iedereen te bedanken voor hun inzet tijdens deze moeilijke tijden.

  together

  De ligging maakt het grote verschil

  Pal in het centrum van Antwerpen bouwt Haex momenteel het residentieel project B37. Niettegenstaande is het toch rustig gelegen in één van de zijstraten van de Plantin en Moretuslei op een steenworp van diverse blikvangers zoals het Centraal Station, de Antwerpse Zoo, de vernieuwde Kievitwijk en het Stadspark. Ook de trendy en bruisende buurt Zurenborg, bekend om zijn art-nouveau gebouwen en vele leuke cafés en restaurants, is om de hoek gelegen. Het project bevindt zich op wandel- en fietsafstand van winkels, scholen, bibliotheken, musea, fitnesscentra en toneel- en cultuurhuizen. Deze locatie biedt aldus de perfecte uitvalsbasis voor zowel de dagelijkse noden als de vrijetijdsactiviteiten van u en uw gezin. Ontdek dit project.

  De tuinen van Leuven

  Haex is gestart met Tymple Greens, een uniek project in hartje Leuven. Een ideale mix van groen wonen, winkelen, werken en genieten!  Het project omvat appartementen, studio’s, winkelruimtes en een kantoorruimte. Ondergronds zorgt een parking voor de verbinding tussen de twee bouwblokken terwijl ze bovengronds gelinkt zijn door een prachtige groene binnentuin. Tymple Greens is gewoon groen in hart en nieren. Niet alleen pronkt het met de eerste stedelijke boerderij, maar alle gebouwen zijn opgesteld met focus op een lage energiebehoefte en een optimaal gebruikerscomfort.  Alle entiteiten voldoen aan de BEN-norm en zijn dus zo goed als energie neutraal. Ontdek dit project

  De ‘Vaert’ vooruit met BEN

  Residentie Het Vaertland valt op door de  aanpak inzake energiezuinigheid. Deze BEN- appartementen hebben een gemiddelde woonoppervlakte van 90 m2 en beschikken over een terras van 8m2. De leefruimtes zijn een open-plan concept, met als extra troef een enorme lichtinval. Een doordachte architecturale indeling, het gebruik van hoogwaardige en kwalitatieve materialen en het BEN- concept (Bijna Energie Neutraal) maken van deze appartementen een ideale, duurzame thuis. Er is een ruime berging aanwezig in het appartementsgedeelte en het appartementsgebouw beschikt bovendien over 2 gemeenschappelijke liften, een privé-parkeerplaats en een individuele kelderberging. De privé-parkeerplaats en kelderberging zitten inbegrepen in de prijs! Ontdek dit project.

  Residentie Heideberg

  Haex is net gestart met een stijlvol nieuwbouwproject van 15 appartementen, 2 handelsruimtes en 2 woningen, en dat op een toplocatie op wandelafstand van het centrum van Oudsbergen (Opglabbeek). Dichtbij allerhande faciliteiten zoals supermarkten, een bakker en beenhouwer, scholen en meer. De appartementen, met 1, 2 of 3 slaapkamers, zijn allen voorzien van een mooi terras en zijn gevarieerd in indeling, oppervlakte, oriëntatie en prijs. De ingang, van zowel de 2 winkels als de appartementen, bevindt zich op de Weg naar Zwartberg, terwijl de woningen bereikbaar zijn via de achterliggende Stegerkantstraat. De ligging is bovendien niet alleen praktisch maar sluit ook aan bij een natuurgebied en een groene wandel- en fietsomgeving. Voor meer info

  RED-team oefent op Kapertoren

  Gebouwen worden alsmaar hoger en dat vereist ook preventie als het de veiligheid voor de bewoners betreft. Zo voerde de brandweer met het RED-team een evacuatie- en klimoefening uit op de Kapertoren in Hasselt. De simulatie betrof een man die in kritieke toestand vanuit een venster moest worden geëvacueerd vanop de 14e verdieping. Missie geslaagd en een dikke proficiat voor de Heroes van de brandweer.

  We schieten op

  Niettegenstaande Corona zijn we op schema met ons nieuwe kantoor. Momenteel sleutelen we aan de technieken en binnen een paar weken beginnen we met de afwerking van het interieur. Het wordt alvast een mooi kerstgeschenk.

  Schuerehof is top

  Een zoveelste meiboom dit jaar en het ziet er top uit. Aan de rand van het centrum van Bilzen bouwen we aan Residentie Schuerehof. 22 wooneenheden verdeeld onder drie woonvolumes met daarrond een mooie tuin. We zijn ondertussen op hoogte en die blijft op het niveau van de huizen in de omgeving. Leuk detail, ondergronds zijn de blokken met elkaar verbonden en er is voldoende parkeergelegenheid voor alle appartementen. Alle appartementen zijn trouwens ook rolstoeltoegankelijk en via liften bereikbaar. Bedankt aan onze hands-on-heroes voor top-werk.

  Gruunhof schittert in de septemberzon

  De trots was er ongetwijfeld. De meiboom staat erop en het zichtbeton schittert in de septemberzon. Puik werk in deze toch wel moeilijke periode. Bedankt aan onze hands-on heroes voor het mooie werk. Voor de foto’s van het moment kijk hier.

  Meteen Fit!

  Mooi resultaat! Dat mag gezegd worden van de herinrichting van Basic Fit te Peer. Haex stond in voor de coördinatie van de werken en deed dat samen met Van Herck Technics die de technieken voor haar rekening nam. Alle foto’s kan je bekijken onder onze rubriek referenties.

  Weldra start Tess

  Haex start weldra, in opdracht van SOM, met residentie Tess in de Neerstraat in Tessenderlo. De residentie bestaat uit twee verschillende blokken (eentje grenst aan de Neerstraat, de andere aan de Kolmen) met in totaal 2 handelsruimtes en 11 appartementen, ondergrondse parkeerplaatsen en kelderbergingen.

  Gestart met Clarisse

  Haex is in opdracht van Curon, gestart met de bouw van residentie Clarisse op de voormalige site van het Clarissenklooster te Genk. Wat het project kenmerkend maakt, is dat je er woont te midden van verschillende belevingstuinen. Het project omvat 34 BEN-appartementen, 5 kloosterwoningen en 6 tuinwoningen, allen in een tijdloze, maar onderscheidende architectuur als knipoog naar het voormalige klooster.

  Luce staat er

  Op de Weg naar As in Genk heeft haex dit project in opdracht van SOM-Projects gerealiseerd. Een eerste werf waarbij onze Hands-on-Heroes de BIM-aanpak volledig integreerden en dat heeft duidelijk zijn voordeel opgeleverd in timing en budgetcontrole. De residentie bestaat uit twintig luxueuze appartementen, voorzien van ruime terrassen en de gelijkvloerse appartementen hebben een privé tuin. Haex zorgde voor de volledige afwerking. De koper maakt zelf nog de keuzes voor afwerking van de keuken, badkamer en de vloeren.

  Haex anno 2020

  Tijdens het kerstverlof van 2020 zal Haex zijn intrek nemen in de (ver)nieuwbouw die je hier ziet. Een ruimer, moderner gebouw met uitstraling. Het zal rond en bovenop de bestaande kantoren worden gebouwd. Het zal voor Haex het derde bedrijfsgebouw zijn. Het eerste stond in de Tulpenstraat vlakbij het ouderlijk huis. Het huidige gebouw is op 11 november 1999 in gebruik genomen. Tijdens het kerstverlof werd er verhuisd naar bureelunits. En tegen kerstmis 2020 wordt het nieuwe gebouw in gebruik nemen. Het nieuwe kantoor is volgens Michel Haex vooral nodig omdat er vergaderruimten tekort zijn, flex-bureaus voor projectleiders, ruimtes voor opleidingen… Bij de intrek in het huidige gebouw werkten er 5 mensen. Momenteel zijn er dat 16, zonder de projectleiders.

  Hasselt komt op hoogte

  De Hasseltse skyline is voorgoed veranderd. De Kapertoren komt tot voltooing. Een indrukwekkende toren ingeplant in het stadsgroen van het Hasseltse Kapermolenpark, op wandelafstand van het bruisende centrum. Maar vooral: een ongezien woonconcept met uitzonderlijke zichten. Kapertoren is een unicum in Hasselt en meteen ook het hoogste dat we mochten bouwen.

  THX for Social Distancing

  Eens goed boos in de ogen kijken, hard blazen of schreeuwen. Whatever. Er is maar een ding dat Corona niet graag heeft en dat is de juiste afstand houden. Wij bedanken alvast onze helden voor hun inspanningen elke dag opnieuw.

  Ook hier maken we een punt van

  Bij Haex is iedereen een handige held of een technisch wonder, en af en toe doen mensen elkaar toch de duvel aan. Want ook de karakters van helden kunnen botsen. “Pestgedrag komt voor, zoals dat in elke onderneming gebeurt,” aldus personeelsverantwoordelijke Jörgen Soors. “Het gebeurt niet om de haverklap, maar toch een paar keer per jaar komt pestgedrag aan de oppervlakte. We proberen er dan iets aan te doen door erover te spreken met de betrokkenen.” Helpt dat ook, willen we weten? “Er is maar beterschap mogelijk als de mensen inzien dat ze met hun gedrag anderen kwetsen. Voor de gepeste personen is het belangrijk dat ze zien dat het probleem aangepakt kan worden. Dat ze niet hoeven te zwijgen. Bovendien is ‘de dag tegen het pesten’ wel leuk maar bij Haex zou elke dag een dag zonder pesten moeten zijn.” aldus Jörgen.

  Handige helden gezocht!

  Vincent ziet eruit als een student, maar heeft al veel kilometers bij Haex op de teller. Hij probeert de echte groentjes tijdens een jobbeurs aan de Universiteit Hasselt te overtuigen om bij de ‘Hands on Heroes’ te komen. Haex is steeds op zoek naar talent met een gerichte ambitie. Meer informatie over de vacatures vindt u op de jobpagina. Spontaan solliciteren mag ook.

  Haex Beats VTM

  Acht onbekende Vlamingen kruisen de degens met 8 VTM-gezichten. Koen Wauters, Nathalie Meskens, Freek Braeckman, Kürt Rogiers, Natalia, Guga Baúl, Mathias Coppens en Olga Leyers worden door hen uitgedaagd om een totaal nieuwe discipline onder de knie te krijgen, binnen de 100 dagen. Maar niemand klopt Haex’ Hero Thomas. En zeker niet in het maken van selfies. Hier met Tv-held Mathias Coppens, die de bouwkraan van Haex even mocht uittesten voor het Tv-programma. Mathias deed zijn best, slaagde in zijn opzet en mag dus altijd aankloppen voor een ‘hoge’ functie bij Haex 😉

  Dressed for generations

  T-shirts zijn vandaag in. In de zomer en zelfs in de winter. “Wie het past trekke het aan”. Marc voelt zich alvast prima met dit voor onze Hands-on-Heroes ontworpen shirt. Op het werk of zelfs in het week-end onder een sportief jasje. Waar je trots op bent draag je altijd. Bij haex staat gepaste kleding bovenaan. Voor de veiligheid maar ook om onze trots uit te dragen.