Blogging for generations

Sprankelend Bilzen

Dichtbij het stadscentrum van Bilzen is Haex, in opdracht van Vestio Vastgoed, gestart met het nieuwe woonproject Vonk. Dit wordt beslist een project met de juiste sprankel 😉 Aan de Tweevoetjesweg maken de huidige woningen plaats voor de appartementen die heel wat troeven hebben zoals ruime terrassen, een mooie architectuur, omgeven door groen, een vlotte toegankelijkheid via een ondergrondse parking en meer. En dat alles op maat afgewerkt naar wens. De Haex-heroes starten alvast deze uitdaging met de nodige vonk.

Een bloem van een project!

In opdracht van V2Construct start Haex nog voor de zomer met Fleur de Lys, gelegen op de hoek van de Westelsebaan en het Sint-Jansplein te Averbode. Een zeer praktische ligging nabij het handelscentrum met enkele gekende warenhuizen in de directe omgeving. Het betreft hier 30 appartementen. De uitstraling is luchtig, niet massief en kenmerkt zich door een strakke eigentijdse designlook met respect voor omgeving en natuur. De keuze van de appartementen is divers. Van compact en gezellig naar veel ruimte en licht. De gelijkvloerse appartementen zijn rolstoeltoegankelijk en kunnen indien gewenst nog verder uitgewerkt worden voor andersvaliden. Er wordt 1 appartement als demo afgewerkt volledig voor andersvaliden. De mooie binnentuin versterkt het gevoel van rust en geeft de nodige privacy.

Op een boogscheut van Leuven

Begin april ’22 gaat Haex van start met Residentie Ryne, een woonproject in opdracht van SOM Project, aan de Wijgmaalsesteenweg te Herent. Ideaal gelegen op een boogscheut van Leuven. Het gebouw telt 30 appartementen met alle mogelijke voorzieningen en heeft een BEN-norm van >30. En dat scheelt in tijden van alsmaar stijgende energieprijzen.

Al mei op Ons Dak

Pas in september ’21 gestart en nu… voor eind februari is het al mei in Gruitrode. In andere woorden: onze meiboom siert nu al de 21 appartementen bedoeld voor personen met een fysieke beperking die Haex bouwt in opdracht van ‘Ons Dak’. De woningen worden volledig toegankelijk gebouwd met bredere binnendeuren, aangepast sanitair, een open keuken en er is zelfs een oplaadpunt voor elektrische scooters voorzien. Volgens onze werfleider Domenico is de ruwbouw volledig volgens plan verlopen. De uitdaging was zoals vaak de bevoorrading. Maar met het nodige overleg met de buren in de Leemakkerstraat is alles vlot verlopen. Of we de geplande oplevering eind ’22 halen? Als er geen problemen opduiken met de levering van materialen zeker weten, aldus Domenico. Alvast bedankt aan al onze hands-on-heroes die we voor de gelegenheid van de meiboomplanting verrasten met frietjes op de werf.

Een heus sterrenproject

Haex startte onlangs met de bouw van de Sterea Parkresidenties. Dit project betreft 56 woningen. Bij deze woningen horen ook een superette en ruimtes voor vrije beroepen zoals een dokterspraktijk of apotheek. Het project vormt een mooie mix tussen wonen, werken en ontspannen en dat in een groen stukje Sterrebeek. Bij het concipiëren van Sterea liet architect Paul Lievevrouw zich inspireren door de beschermende en inclusieve structuren van Vlaamse begijnhoven en Italiaanse kasteeldorpen. Die inzichten vertaalde hij in een hedendaagse woon- en leefkwaliteit in een groene omgeving. Een heus sterrenproject.

Geen slecht weer vandaag?

Inderdaad. Het weer viel niet echt mee maar daar was hij dan toch. Zonder paard weliswaar maar met zijn handige heroes en vooral veel lekkers. Zoals gewoonte bezocht de Sint ook dit jaar alle werven om te besluiten dat er geen stoute hands-on-heroes waren. Snoepen dus.

‘Achter Grijpen’ staat nu van voor!

Haex is net gestart met een project in Kumtich. ‘Achter Grijpen’ wordt verwezenlijkt met het oog op duurzaamheid en energiezuinigheid. Deze residentie beschikt over alle mogelijke comfort. Zo is er een ondergrondse garage, afgesloten met een sectionale poort, die maar liefst 12 autostaanplaatsen én een handige fietsenberging omvat. Daarnaast heeft iedere woonst een private buitenruimte in de vorm van een gezellig terras en 8 huizen beschikken tevens over een onderhoudsvriendelijke tuin. De praktische indeling en de aanwezigheid van maximale lichtinval in de nieuwbouwwoningen maken het grote verschil.

Ons Dak van start

Haex is net gestart met de bouw van 21 appartementen in opdracht van Ons Dak. Deze woningen zijn bedoeld voor oudere personen of personen met een fysieke beperking en dus volledig rolstoeltoegankelijk met bredere binnendeuren, aangepast sanitair met inloopdouche, een open keuken en een ruim terras en een oplaadpunt voor elektrische scooters. Voor elke bewoner is er een ondergrondse parkeerplaats en berging voorzien, beide vlot bereikbaar met lift. Eind 2022 is de oplevering voorzien.

All in the family!

De Haex familiedag was weer een groot succes en een stralende zon was van de partij. Het was enorm fijn om na de lock down iedereen terug te zien. De kids hebben zich ook ongelooflijk kunnen vermaken in het mooie Warredal. Ze konden er paardrijden, ziplinen hoog in de bomen, bubblebumpen en meer. En s’avonds was er nog een overheerlijke BBQ! We kijken al uit naar de volgende editie.

Wonen in Becquevoort

Mooi afgevinkt! En iedereen bedankt die heeft meegewerkt aan Residentie Becquevoort, 19 stijlvolle appartementen op een toplocatie. Alle eenheden telkens met een zeer ruim terras dat aansluit op een mooie gemeenschappelijke tuin of op een privé terras. Het gebouw is uitgerust met een lift tot in de kelderverdieping waar er ondergrondse parkeerplaatsen zijn voorzien, kelderbergingen en een gemeenschappelijke fietsenstalling. Een aanrader voor wie bijvoorbeeld pendelt naar het centrum want het ligt dichtbij de oprit van de E314. Klik hier voor meer foto’s. Voor verkoopsinformatie verwijzen we graag naar Vercammen Woonprojecten.