Haex haalt Kapertoren binnen

27.03.18

De Kapertoren wordt een ‘landmark’ in het stadsbeeld van Hasselt, maar ook in de referenties van Haex!

Haex heeft samen met een bouwpartner de opdracht voor de bouw van dit exceptionele project binnen gehaald. De Kapertoren zal 16 verdiepingen tellen en ‘voorbehouden’ worden aan bewoners jonger dan 32 jaar. Zij starten er hun professionele of academische loopbaan in studio’s en appartementen of duplexwoningen met 1 of 2 slaapkamers. Het project omvat alles samen 70 staterswoningen, commerciële ruimtes op het gelijkvloers, een ondergrondse parking plus een fitness en kantoor in een laagbouw.

De Kapertoren komt naast de drie studententorens van CampUspark – waar Haex ook aan bouwt.Deze torens zijn goed voor 258 studentenwoningen (74 in toren A, 97 en 87 in respectievelijk toren 2A en 2B). 

Haex geeft dus mee vorm aan een heus ‘academisch landschap’. De Kapertoren en de Studententoren zijn samen namelijk goed voor 328 woningen! Op de huidige parking in de Vilderstraat komt bovendien een nieuwe topsportschool, de Hogeschool PXL zal uitbreiden met een toren van 12 verdiepingen en de UHasselt gaat bouwen op de voormalige locatie van de topsportschool.

Maar het hoogst en meest zichtbaar wordt de Kapertoren die de skyline zal bepalen, net zoals de Tweetorenwijk of het gerechtsgebouw. De toren reikt als het ware naar de hemel, een ontwerp van  POLO Architects (Poponcini & Lootens Ir) uit Antwerpen. De ontwikkeling en verkoop is in handen van  Kolmont Woonprojecten. De werken starten in de zomer van dit jaar.

kapertoren plan

 

Nieuws Archief