Haex haalt Kapertoren binnen samen met Cordeel-Hoeselt

27.03.18

De Kapertoren wordt een ‘landmark’ in het stadsbeeld van Hasselt, maar ook in de referenties van Haex!

Samen met Cordeel-Hoeselt heeft Haex de opdracht voor de bouw van dit exceptionele project binnen gehaald. De Kapertoren zal 16 verdiepingen tellen en ‘voorbehouden’ worden aan bewoners jonger dan 32 jaar. Zij starten er hun professionele of academische loopbaan in studio’s en appartementen of duplexwoningen met 1 of 2 slaapkamers.

De Kapertoren komt naast de drie studententorens van CampUspark – waar Haex ook aan bouwt - en geeft mee vorm aan een heus ‘academisch landschap’. Op de huidige parking in de Vilderstraat komt namelijk een nieuwe topsportschool, de Hogeschool PXL zal uitbreiden met een toren van 12 verdiepingen en de UHasselt gaat bouwen op de voormalige locatie van de topsportschool.

Maar het hoogst en meest zichtbaar wordt de Kapertoren die de skyline zal bepalen, net zoals de Tweetorenwijk of het gerechtsgebouw. De toren reikt als het ware naar de hemel, een ontwerp van  POLO Architects (Poponcini & Lootens Ir) uit Antwerpen. De ontwikkeling en verkoop is in handen van  Kolmont Woonprojecten. De werken starten in de zomer van dit jaar.

kapertoren plan