Eerste servicewoningen Oeterpark eind 2018 klaar

21.06.17

Als alles volgens planning verloopt, is eind volgend jaar het project Oeterpark klaar. Haex bouwt er samen met Cordeel onder meer drie appartementen, twee huizen en 31 assistentiewoningen. De ontwikkeling is belangrijk voor het centrumzicht van de Spilstraat in Neeroeteren, waar ze al sinds 2006 wachten op een toekomst voor de site.

Sinds de eerste voorstelling van het bouwproject eind oktober 2016 zijn al 18 assistentiewoningen verkocht. De 13 andere zijn nog te koop, net zoals twee van de drie appartementen en beide woningen. “We hebben gemerkt dat er veel interesse is”, zei Kristien Olaerts van ontwikkelingspartner Cordeel in Het Belang van Limburg ter gelegenheid van de eerste steenlegging.

 Er werd met rusthuis Het Park, pal naast de projectzone, een ervaren partner gevonden voor het leveren van service op maat voor de ouderen. Het woon-zorgcentrum was jarenlang betrokken bij de ideeën en plannen. “We zijn blij dat we dit mogen doen”, aldus Johan Wynen. “We hebben nog niet veel ervaring, maar gaan onze kans en zullen de zorg van deze mensen voor onze rekening nemen.”

En ook voor het bestaande gebouw van Het Park hebben Wynen en co nog plannen. “We willen nog steeds verder uitbreiden en de bestaande infrastructuur vernieuwen.”

Nieuws Archief