Studententoren CampUSpark ‘mooiste kot’ van Limburg genoemd

9.03.17

In ‘Het Belang van Limburg’ van woensdag 8 maart werd de Studententoren ‘het mooiste kot van Limburg’ genoemd. Dat gaan we niet tegenspreken uiteraard, want we bouwden hem zelf. In maart 2015 zijn we eraan begonnen en dit academiejaar is hij in dienst genomen.

 Leuk om te horen dat studenten er uitermate lovend over zijn.  “In mijn vorige kot moest ik mensen overtuigen om eens te blijven slapen. Maar hier willen ze niet liever”, zegt en Jessy uit Bree bijvoorbeeld in de krant.

 De 74 kamers gaan van een standaard+ van 19,3 vierkante meter tot de deluxe+ van 28,5 vierkante meter. Allemaal met uitgeruste badkamer, dezelfde meubels, strak wit geschilderd en tegels in parket. Een kot gaat van 365 euro voor de standaardkamer tot zo'n 550 euro voor een dubbelslaper.

Dat zijn vergeleken met de doorsnee koten in pakweg Leuven, Antwerpen of - ja ook - Hasselt, kleine paleizen en niet eens zo grote prijzen.

De eerste toren van de nieuwe campus werd dit academiejaar in gebruik. Er zullen nog 3 torens volgen, Haex is met werven voor 2 daarvan zijn intussen gestart. Goed nieuws dus voor de Limburgse studenten, want dat betekent dat er een veelvoud van de huidige 74 ‘mooiste koten’ op de markt komen.   

 

  

Nieuws Archief