Vier nieuwe werven voor 152 appartementen

17.11.16

Dat is een beetje atypisch. Want Haex is vooral sterk in utiliteitsbouw en assistentiewoningen. Maar nieuwe projecten zijn altijd welkom, zeker als het gaat om kwalitatief hoogstaande en mooi getekende, nieuwe woongelegenheid vlak bij de centra. Alle vier de projecten zijn sleutel-op-de-deur realisaties.

In Rapertingen, en meer bepaald in de zone Ekkelgarden vlakbij de Campus Salvator, is Haex gestart met de werken drie moderne appartementsblokken boven op 1 gemeenschappelijke parkeerkeldere.. Samen goed voor 32 appartementen. Opdrachtgever is Bremco uit Bree, het ontwerp komt uit de koker van a2o-architecten, die in 2002 al het masterplan voor deze stedelijke uitbreiding uitwerkten. Haex neemt ook de buitenaanleg voor zijn rekening.

Ook het Vlinderpark in Genk is een louter woonproject. Haex is in de Grote Straat, parallel met de Dieplaan en de Jaarbeurslaan, begonnen met de twee eerste woonblokken, in een latere fase komen er nog twee bij. Er komen onder meer gelijkvloerse appartementen met tuinen en penthouses met terrassen. In totaal gaat het in de eerste fase alleen om 53 wooneenheden en 1 kantoorruimte. Bouwheer is SOM project.

Bij Stadspoort in Hasselt, langs de Kempische Steenweg, komen 35 appartementen en 2 handelsruimtes. Ook hier is SOM project bouwheer.

Pal in het centrum van Zutendaal, tussen de Dorpsstraat, het Vijverplein en de Vonderstraat bouwt Haex Residentie Vonderpark. Het woonproject bestaat uit 32 nieuwe appartementen, verdeeld over 2 blokken rond 2 groenpleinen. Het gaat hier om de ontwikkeling van een binnengebied. Er is ook handelsruimte voorzien. Het gehele gebied wordt ingericht als een verkeersvrije, kwalitatieve verblijfszone. Bouwheer is de BVBA Vonderpark.

Nieuws Archief