Frame Products neemt kaap van 50.000 vierkante meter

23.12.15

Frame Products, producent van prefab gemetselde wanden, heeft de kaap genomen van 50.000 vierkante meter geleverde muur. Om je een beeld te geven: Dat zijn 5 hectaren muur. Een zesde van het Middelheim openluchtmuseum in Antwerpen is daarmee dichtgelegd, of een kwart van ‘De Plas’ en de accommodatie errond in Kelchterhoef, in Houthalen.

 “Prefab gemetselde wanden (kant en klare binnenmuren) zijn een nog vrij nieuw fenomeen in de bouw. De markt voor ons product groeit exponentieel en dit jaar sluiten we af met meer dan  1 miljoen euro omzet (exclusief BTW)”, aldus Luc Geysen, algemeen directeur bij Frame Products.

“Een sneeuwbal die aan het rollen gaat”

Volgens Luc Geysen moet het product nog ingang vinden in grote delen van de bouwmarkt. “Vergelijk het met een sneeuwbal die aan het rollen gaat. Wat een aannemer niet kent, gebruikt hij minder snel. Eenmaal aannemers ermee gewerkt hebben, zijn ze over het algemeen zeer tevreden. Vooral de tijdswinst trekt hen dikwijls over de streep. De markt groeit inderdaad snel,” aldus Geysen.

Wat betekent dit voor Frame Products?

Geysen: “Bij  FrameProducts hebben dit jaar in productie een verdubbeling van het aantal m² gekend. De doelstelling is om voor eind 2017 de kaap van 100 000 m² te bereiken”.

Zijn er nog andere voordelen dan de enorme tijdswinst?

Geysen: “Als je het totale kostplaatje bekijkt,  komen prefab wanden er positief uit. Maar er zijn nog ander belangrijke voordelen. Ook ergonomisch zit het beter: Medewerkers moeten minder krom staan en worden ook minder beslast. Inzake veiligheid zijn er voordelen:  Geen stelling bouwen, geen profiels zetten, geen slijpwerk, geen afval, geen stofbelasting …. En dus ook ecologisch zit het goed: Minder geluid, afval, stof,  lager energie- en waterverbruik…”.

Eigen tekenbureau, 1 dag inlooptijd

Moet een aannemer speciale voorbereidingen treffen om met Frame Products te werken?

Geysen: “Geen prefab zonder een goede voorbereiding. Als aannemer verwacht je immers dat de bestelde wanden en/of betonelementen ook passen zoals bedoeld. Frame Products beschikt daarom over een eigen tekenbureau om dit allemaal in goede banen te leiden.

Op basis van de architectuurplannen en stabiliteitsstudies worden, in samenspraak met de aannemer ‘controle- en productietekeningen’ van elke afzonderlijk element opgesteld. Wij maken ook montageplannen en laadschema’s voor de klant”.

Volgens Patrick Kunnen, productieverantwoordelijke  volstaat ‘ongeveer’ 1 dag inlooptijd  op de werf om met wanden van Frame Products te werken: “Een goede organisatie bij het plaatsen van de wanden op werf is wel zeer belangrijk, hierbij proberen wij eveneens de nodige ondersteuning te bieden”.  

Nieuws Archief