Haex bouwt prestigieuze 'Sentier106' in Maasmechelen

29.07.15

Sentier106 aan de Dokter Haubenlaan in Maasmechelen is de nieuwste grote werf van Haex in opdracht van projectontwikkelaar DOMUM. Het project, op een toplocatie vlakbij het kruispunt van de Dokter Haubenlaan en de Rijksweg, telt niet minder dan 23 appartementen, met 1 tot 3 slaapkamers en allemaal met een eigen terras. Op het gelijkvloers zijn handelspanden voorzien.

Voor de uitstraling en het ontwerp zorgde het Hasseltse architectenbureau MAMU. Zij hebben zich laten inspireren door de klassieke architectuur van het oude gemeentehuis. Baksteenarchitectuur, een massieve plint, een horizontale belijning in kalkzandsteen,... Diezelfde elementen komen terug in Sentier106. Tegelijk zijn ze erin geslaagd een fris, open gebouw te tekenen, met veel glas en terrassen voor de bewoners. De kaderelementen uit baksteen die als het ware als een luik voor het glas opgehangen zijn, accentueren de mooie gelaagdheid in de gevel.

Sentier106 staat voor het perfecte evenwicht tussen de voordelen van het stadscentrum en de rust van het hinterland. In minder dan tien minuten sta je in Maasmechelen Village of het M2 Shopping Center. Het Nationaal Park Hoge Kempen en de oevers van de Maas zijn slechts een boogscheut verwijderd. Dit is een project met uitstraling dat perfect aansluit bij eerdere realisaties van Haex. De verkoop van Sentier106 is in handen van makelaar Palmers Vastgoed uit Diepenbeek en Machon uit Lanaken. De verkoop en nazorg van de appartementen komen voor rekening van Jan Gorissen en Petra Van Damme van Palmers Vastgoed. Luc Machon en Peter Lenssen van Machon immobiliën zorgen voor de verkoop van de handelspanden.

Nieuws Archief