Haex gestart met bouw studententoren op de Campus Elfde Linie te Hasselt

9.03.15

Onlangs werd het startschot gegeven voor de bouw van de eerste studententoren op de Campus Elfde Linie in Hasselt. Het gebouw met 74 modern uitgeruste kamers kadert in het masterplan rond de herinrichting van het Kapermolenpark en is de eerste in een reeks van vier. "Met deze infrastructuur toont de stad Hasselt dat ze klaar is om zich nadrukkelijker te profileren als een moderne universiteits-en studentenstad", stelt burgemeester Hilde Claes.


In aanwezigheid van burgemeester Hilde Claes, schepen Tom Vandeput en de vertegenwoordigers van de PXL, UHasselt en UC Leuven-Limburg, werd het project van de eerste studententoren in Hasselt voorgesteld. "Met de komst van de faculteit Bedrijfseconomische Wetenschappen, de nieuwe afdeling Handelswetenschappen en de groei van de faculteit Rechten zullen er immers op termijn een 2000-tal nieuwe studenten een kot zoeken in onze stad", weet Claes. In september 2016 zal de eerste studententoren worden opgeleverd en in 2018 komt de tweede toren.


Naar Amerikaans model

De 74 kamers zullen minimum 18 m² netto oppervlakte bevatten met hoge plafonds, een eigen douche en toilet. Het gebouw is bovendien uitgerust met de nieuwste beveiligde snufjes, inclusief veilige fietsenstalling, een conciërgewoning, moderne gemeenschappelijke ontspanningsruimtes en een drietal gemeenschappelijke keukens.

[In Hasselt is Haex gestart met de Campustoren en dat kwam uitgebreid in het nieuws. Op de foto v.l.n.r. Marc Swyngedouw (stad Hasselt), Joeri Haex, Tom Vandeput (schepen Openbare Werken), Hilde Claes (burgemeester), Michel Verhoeven (Kolmont), Luc De Schepper (Rector UHasselt), Ben Lambrechts (directeur PXL) en Bart Tans (Kolmont)]

Nieuws Archief